Hoe we het doen, leren en opschalen

Vanuit een gezamenlijk gedragen (voedings) Visie en Business Case gaan we aan de slag binnen de werkmethodiek DOEN – LEREN – OPSCHALEN. Visie en financiële fundering bouwen we samen met uw eigen organisatie en/of in co-creatie met (consultancy) partners.

VersZorgende is met nadruk een leer- en werk formule waarin we mensen opleiden, trainen en coachen. Lerende zijn we allemaal! Uiteraard en als eerste onze client of bewoner, op weg naar een gezonder leefpatroon (lifestyle). Maar ook onze zorg collega’s zijn lerende, lerende in HOE we samen kunnen verleiden. De VersZorgende functionaris is ook en als vanzelfsprekend lerende. Elke dag weer, elke dag op weg naar nóg beter.

De basis is échte passie voor eten en drinken, waar de verbinding naar (persoonlijke) zorg voor mensen de standaard is.

Waarom doen we het

Vaak worden processen van eten en drinken in het zorgdomein als lastig, duur en tijdrovend ervaren. Na het sluiten van centrale keukens wat eind vorige eeuw begon, hebben we bedrijfseconomische oplossingen gebouwd die gebaseerd waren op het product, mensen en middelen.

Uitdagingen

Uitdagingen: Ongezond eten. Personeelstekorten. Klimaatverandering. Drie hele grote en herkenbare uitdagingen. VersZorgende draagt bij aan oplossingen.